Avantajele folosirii caloriferelor de aluminiu vs otel

Pentru confortul ambiental in sezonul rece utilizarea de centrale termice la care se conecteaza calorifere din aluminiu sau calorifere din otel este cea mai buna solutie. Confortul este dat atat de temperatura convenabila care se poate regla pentru fiecare incapere in parte, dar si de varietatea tehnica si estetica pe care aceste calorifere o pot oferi.

Primul lucru care este urmarit este cel al acoperirii necesitatii de incalzire in asa fel incat consumurile inregistrate sa nu fie exagerate si simultan sa existe un confort optim in camerele de locuit, sau in cele in care se desfasoara activitati lucrative ce permit utilizarea de calorifere de aluminiu, sau calorifere de otel.

centrala pe gaz

Daca aspectul dimensionarii a fost rezolvat prin contactarea unei firme specializate in vanzarea de centrale termice, atunci urmeaza alegerea caloriferelor. Fiecare dintre aceste doua modele, calorifer aluminiu si calorifer de otel ofera in folosire avantaje si unele dezavantaje care, de regula, sunt percepute diferit de la caz la caz.

Un calorifer din aluminiu este inainte de orice asigurat cu o garantie de functionare in siguranta de circa 20 de ani. Este o durata de timp cel putin convenabila pentru o astfel de investitie, avand in vedere ca inlocuirea unui astfel de calorifer aluminiu se realizeaza foarte usor chiar datorita greutatii sale reduse in comparatie cu un calorifer de otel.

In functionare, indiferent de temperatura agentului termic care le traverseaza, cele doua tipuri de calorifere se comporta diferit. Caloriferul din aluminiu va reactiona mult mai repede si va degaja rapid caldura apei care il traverseaza. Se stie ca aluminiul este un foarte bun conductor de caldura si se remarca in mod special pentru puterea sa de radiere a caldurii. Ca atare timpul in care o camera va fi incalzita va fi mult mai scurt in comparatie cu cel in care este montat un calorifer din otel. Din aceasta caracteristica rezulta evident avantajul folosirii a mai putine resurse pentru incalzire, ca atare costurile sunt mai reduse.

centrala pe gaz

Costurile de productie pentru un calorifer aluminiu sunt cu mult mai mici fata de acelasi calorifer din otel. Este inca un motiv pentru a-l alege pe primul pentru ca in tot arsenalul de costuri care aduc caldura mult dorita in casa, o astfel de reducere conteaza.

Nu trebuie uitat nici felul in care se vor integra in aspectul camerelor noile calorifere din aluminiu. Maleabilitatea aluminiului in prelucrarea industriala este recunoscuta si de aici este usor de inteles ca forma unui calorifer din aluminiu poate fi variata in comparatie cu panourile clasice ale caloriferelor din otel. Prin urmare adaptabilitatea lor in cadrul designului interior este net superioara si lasa loc pentru a fi expuse la vedere in camerele unde sunt instalate.

Daca sunteti in situatia de porni un astfel de demers in sensul reabilitarii termice a locuintei sau sediului firmei, luati in cosiderare ca alegerea de calorifere din aluminiu este una dintre cele mai bune investitii si solutii de incalzire pe termen lung.

Nu stati prea mult pe ganduri, contactati un vanzator autorizat pentru aceste calorifere aluminiu si veti primi pe langa un produs cu o calitate foarte buna si sfatul de a incepe lucrarile de montaj cu o firma autorizata. Este esential ca montajul sa fie facut exemplar si sigur, pentru ca ar fi neplacut ca centrala termica sa fie de cea mai buna calitate, iar caloriferele sa nu fie corespunzator si sigur instalate.