De ce sa chemi un instalator autorizat

Calitatea folosirii in siguranta si pe termen lung si fara avarii a instalatiilor termice, precum si a celor sanitare tine si de calitatea instalarii acestora. Nu se poate vorbi despre o instalare de calitate atat timp cat nu sunt utilizate materiale si manopera profesionala.

Un instalator autorizat este persoana pe care trebuie sa o chemi de fiecare data cand ai nevoie de o interventie pentru montaj. Fie ca vei monta o centrala termica, un boiler electric, un calorifer, sau o baterie de baie, instalatorul autorizat este in masura sa iti ofere calitate si siguranta pentru utilizarea ulterioara.

centrala pe gaz

Instalatiile termice si sanitare difera din punct de vedere al nevoilor de cunostiinte si materiale care se folosesc la montaj. Din acest motiv specializarea unui instalator autorizat pentru centrala termica pe gaz este diferita de cea a unui instalator autorizat pentru montajul unui set de baterii pentru baie si baterie pentru bucatarie.

Instalatorul autorizat pentru instalatii sanitare nu este necesar sa cunoasca specificatii din domeniul electric si nici al instalatiilor de gaz. In schimb instalatorul autorizat pentru centrala termica pe gaz va fi obligatoriu autorizat de ANRE pentru lucru in siguranta cu instalatii de gaz si electrice.

Pentru serviciile de mentenanta sau service in cazul aparitiei unor defectiuni niciodata nu veti interveni asupra niciunei centrale termice, dar nici asupra instalatiilor sanitare. Riscul interventiei neautorizate la o instalatie sanitara nu este atat de mare, doar ca va trebui sa raspundeti financiar pentru eventuale pagube produse de inundatia ce poate aparea in orice moment.

In schimb riscurile interventiei fara autorizatie si evident fara echipamente si scule profesionale asupra unei centrale pe gaz sunt majore. Daca in prima instanta vi s-ar parea ca puteti in regie proprie sa rezolvati o problema, ulterior o scurgere de gaze sau o acumulare de gaz toxic, pot pune viata in pericol atat pentru dumneavoastra cat si a celor din apropiere.

Solicitarea unui instalator autorizat mai aduce inca un avantaj. Lucrarea de instalare va fi terminata intr-un timp rezonabil pentru ca experienta si dotarea profesionala cu care se lucreaza genereaza acest beneficiu. Nu exista niciun motiv sa incercati altfel pentru ca timpul consumat neproductiv si chiar aparitia unor accidente in timpul lucrului va vor aduce doar neplaceri.

centrala pe gaz

De luat in considerare este si beneficiul legat de garantia primita la montaj, garantie care se refera in primul rand la executie, dar si la piesele si materialele care sunt utilizate. Oricand in perioada de garantie se poate solicita prezenta instalatorului autorizat pentru remedierea  unei functionari improprii in situatia in care aceasta se datoreaza modului in care s-a realizat instalarea.

La cumpararea de produse din gama centrale termice pe gaz, centrale termice pe lemne, boilere electrice, boilere termoelectrice, calorifere aluminiu, calorifere de fonta, calorifere de otel, baterie de baie, baterie de bucatarie, solicitati de fiecare data vanzatorului directionarea catre un instalator autorizat.